Att flytta utomlands

Det finns de som har en längtan att flytta utomlands. Detta är faktiskt några som genomför sin dröm och packar allt de äger och har för att ge sig iväg på sitt livs äventyr. De länder som är populära är Portugal och Spanien, båda med ett helt annat klimat än vad vi har i Sverige.

Oftast så är det klimatet som lockar och om man har några år kvar att arbeta innan pensionen så kanske man har turen att kunna arbeta på annan ort tills den dagen man lägger sitt arbete på hyllan. Det blir ett helt annat tempo om man flyttar och arbetar utomlands. Se till att planera din flytt väl så du vet vad du kommer till. Det är alltid en fördel att lära sig språket hjälpligt innan du kommer ner. Så klart så kommer du att lära dig mycket när du väl är på plats. Men lite extra kunskaper är aldrig fel.

Det kan så klart ta ett tag innan du acklimatiserat dig i ditt nya hemland. Men du kommer att känna dig hemma relativt snabbt ändå. Försök att lära dig de seder som finns och umgås så mycket du kan med lokalbefolkningen. Det finns så klart andra svenskar utomlands som du lätt kommer att få kontakt med om du får hemlängtan och vill prata svenska med någon.