Hur mår vi egentligen?

Om man mår dåligt psykiskt så ska det inte behöva följas av någon form av skam över detta. Alla mår vi olika och vissa kan känna av depressioner mer än vad andra kanske gör. Vi bör ställa oss frågan hur vi egentligen mår istället för att gå omkring och låtsas må bra.

Det finns en koppling mellan fysisk och mental hälsa som vi skrivit om tidigare och att träna kan vara ett sätt att må bättre. Det gäller att vi gör något åt saken och pratar om det med sin familj och sina vänner. Räcker inte det så finns det experter inom området som man kan prata med. Det gäller att man får ventilera sina problem med någon som förstår och som kan hjälpa till.

Så klart så är det en fördel att motionera och träna. Frisk luft är också bra medicin, se till att röra dig utomhus så mycket som du bara kan. Även om det är kallt ute så går det att klä på sig för den väderlek som är ut. Lite kyla är ingen större fara utan man mår bara bättre när man kommer in med rosiga kinder och får ta sig ett varmt och skönt bad.