Släpp mobilen på semestern

Nu börjar sommaren närma sig. Sommaren och ledighet handlar mycket om återhämtning. Så det gäller att använda denna härliga tid på bästa sätt.

I vårt digitala samhälle blir det ofta att vi blir liggande med mobilen alldeles för länge. Plötsligt har dagen gått och det enda du har gjort är att titta på hur andra människor sysselsätter sig på mobilen. Tyvärr kommer detta påverka ditt mående negativt eftersom all forskning visar att vi mår bättre av att röra på oss.

Följaktligen sover du bättre och blir piggare och starkare. Även den mentala hälsan blir bättre och rörelse och lek är en viktig del i barns utveckling.

Roliga aktiviteter för alla

Bästa sättet att komma igång med aktiviteter är helt enkelt att bara bestämma sig. Men för att du ska fortsätta att hitta på saker behöver de också vara lustfyllda. De saker du inte tycker är kul kommer du inte att fortsätta med. Fundera över vad du tyckte var roligt som barn, vad gjorde du för spontana lekar eller aktiviteter? Eller hade ni ofta tävlingar i familjen, då kanske slangbellor kan vara ett alternativ? Med andra ord behöver du inte göra några stora förändringar. Genom att röra dig på ett roligt sätt varje dag kommer du att få ut det bästa av sommaren.